Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

#МістаГероїв: 04 квітня було остаточно звільнено окуповані росіянами села Народицької громади

Дата: 04.04.2023 16:00
Кількість переглядів: 80

Народицька територіальна громада у 1986 році найбільше на Житомирщині постраждала від наслідків Чорнобильської катастрофи. Багато людей тоді були вимушені залишити свої домівки і нині в громаді є покинуті села, де ніхто не проживає. Спустошені села, закинуті будинки, садочки, школи, позароставші чагарниками вулиці. Здавалося б, що може бути страшнішим. Але через 36 років на ці землі з боку білорусі прийшла російська орда.

 

Вранці 24 лютого росіяни почали обстрілювати прилеглі до українсько-білоруського кордону села Народицької громади. Довкола все палало, нажахані люди не могли зрозуміти, що відбувається.

 

Від початку війни російські війська захопили населені пункти Радча, Стара і Нова Радча, Грезля і Давидки. Вони були під окупацією з перших днів до 04 квітня. Також росіяни перебували в Ровбі, Тичкові, Вільховій, де люди на той час не проживали. Ще один населений пункт — Рубежівка — був під окупацією близько 3 днів. Всього в Народицькій громаді під окупацією було 9 сіл.

 

Але Сили оборони України прогнали окупантів з Півночі країни та 01 квітня звільнили с Рубежівка, а 04 квітня було остаточно звільнено всі окуповані території Народицької громади Житомирщини.

 

Міста Героїв – це міста конкретних людей, які проявили сміливість, не залишили ближніх і вірили в Україну,  а тому перемагали і перемагають. #МістаГероїв


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь