Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Старости Видиборського та Жадьківського старостинських округів прозвітували про роботу за 2021-2022 роки

Дата: 13.03.2023 10:30
Кількість переглядів: 254

Старости Видиборського та Жадьківського старостинських округів Черняхівської селищної територіальної громади прозвітували про роботу за 2021-2022 роки.

10 березня 2023 року відбулись публічні зустрічі керівництва громади із жителями Видиборського та Жадьківського старостинських округів. Хвилиною мовчання присутні вшановували пам'ять загиблих захисників України.

Фото без опису

Тетяна Опанасенко, звітуючи перед жителями Видибора, Ганнополя, Свиді та Коростелівки, - населених пунктів Видиборського старостату, розповіла про виконані роботи і про особливості роботи під час воєнного стану. Зокрема, про мобілізаційну роботу і спільну злагоджену допомогу для ЗСУ від місцевих селян; допомогу людям, які покинули свої домівки через війну; благоустрій територій населених пунктів та кладовищ; відзначення свят і тематичні святкові заходи і привітання; проведені ремонтні роботи в місцевому ліцеї: ремонт частини покрівлі, встановлення санвузлів, заміна димової труби шкільної котельні та ліквідацію пориву труби теплотраси та ін. Окрім того, староста поділилась планами роботи на 2023 рік.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуЖителі округу ставили питання і обговорювали проблеми, які їх турбують. Серед іншого, місцевих жителів цікавили земельні питання, а також дозволеної законом заготівлі дров та можливості їх виписки в лісовому господарстві. Суперечку викликало питання приналежності релігійної громади. Найбільш болюче питання – стан доріг між населеними пунктами. Іван Бовсунівський – депутат селищної ради і місцевий підприємець, який був на зустрічі, наголосив на тому, що ці дороги знаходяться на балансі Житомирської ОВА (Департамент регіонального розвитку) і мають обслуговуватись підприємством «Онур Конструкціон Інтернешнл», що виграло тендер на обслуговування доріг місцевого значення в Житомирській області, але, фактично не виконує своїх зобов’язань. Черняхівський селищний голова Наталія Ревчук зазначила, що над вирішенням цієї проблеми працюють давно, однак на співпрацю керівники, які відповідають за ці дороги, не йдуть.Фото без опису

Фото без опису

У Жадьках цього дня організували благодійну армарку, де господині продавали приготовані власноруч вироби і смаколики, а виручені кошти передали на потреби ЗСУ.

Фото без описуПослухати звіт старости у с.Жадьки прибули й представники Нових Жадьок і Неража - інших населених пунктів цього старостинського округу.

Фото без опису

Староста Жадьківського старостинського округу Олена Мухлінська ознайомила присутніх із роботою, яку вона виконує відповідно до своїх обов’язків: відвідування і контроль сімей, які опинились у скрутних життєвих обставинах, підготовка і видача довідок, характеристик та інших документів, звірка по військовому обліку, благоустрій територій, співпрацю з місцевими підприємцями та ін.

Про пріоритети на наступний рік: заплановані ремонтні роботи в місцевому ліцеї, ремонт мосту, благоустрій територій, зокрема, вирішення проблеми, яка не вирішувалась десятки років, – облаштування дороги до віддалених кладовищ.

Фото без опису

Усі зустрічі пройшли в атмосфері конструктивного діалогу. Жителі округів висловили вдячність за відповідальну роботу і свою довіру старостам. На завершення зустрічей Наталія Ревчук подякувала старостам і місцевим активістам за гарні результати роботи у вирішенні питань, які виникають в старостинських округах.

Місцеві артисти подарували всім свою патріотичну творчість і гарний настрій.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь