Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні: «Небесна Сотня - перші герої російсько-української війни»

Дата: 20.02.2023 17:00
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років.

Щоб розповісти про приклад великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, і гідного вшанувати подвиг Героїв Небесної Сотні, сьогодні в Черняхівський Будинок Культури пройшов тематичний захід «Небесна Сотня - перші герої російсько-української війни».

Більшість глядачів – черняхівські старшокласники. Для них ця зустріч особливо цінна, адже молодь, яка виросла вже за незалежної України, може бачити історію своєї держави не тільки в підручнику, а й на прикладах вчинків своїх сучасників.

Перед присутніми виступила учасниця Революції Гідності, черняхівка Наталія Ковшевна, яка пригадала події тих часів і закликала молодь цікавитись історією і бути активними у творенні майбутнього своєї країни.

Хвилиною мовчання глядачі вшанували пам’ять Героїв, які віддали життя у боротьбі за Україну.

Тематичні художні номери від артистів Черняхівського будинку культури і вихованки студії «Художнє слово» Будинку дитячої та юнацької творчості Дарини Кирилович створили особливу атмосферу скорботи і водночас незгасимої віри у перемогу правди на нашій землі.

Проведення таких заходів дає змогу кожному усвідомити, наскільки страшними були події того часу, збагатити свої знання про ті буремні дні, про Євромайдан та його причини, про Героїв Небесної Сотні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь