Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Прагнеш долучитися до лав «Гвардії наступу» – дізнавайся про її підрозділи

Дата: 16.02.2023 16:00
Кількість переглядів: 109

Фото без описуСотні жителів Житомирщини щодня поповнюють лави «Гвардії наступу» – штурмових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. Нині набір триває до восьми бригад.

 

«Буревій»

Від 24 лютого 2022 року особовий склад військової частини виконує завдання в складі угруповання сил оборони Києва, охороняючи важливі державні об’єкти та інфраструктуру. Її бійців залучали до оборони у містах Сєвєродонецьк і Лисичанськ на Луганщині. Натепер вона виконує завдання в місті Бахмут Донецької області.

 

Гасло бригади: “Бригада утилізації російських військових”.

 

«Червона Калина»

Від перших днів повномасштабного вторгнення рф зайняли позиції з оборони столиці України й не допустили прориву противника до Києва, розбили колону російських військ біля селища Бузова.

З червня 2022 року підрозділи полку у складі зведеної батальйонної групи в ОТУ “Північ” оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” брали участь у бойових діях у Сєверодонецьку, Лисичанську та Білогорівці на Луганщині, Спірному та Верхньокам’янському Донецької області.

 

Гасло бригади: “Ворог тліє, де калина червоніє!”.

 

«Кара-Даг»

Обороняли Мелітополь, Молочанськ, Токмак, Кам’янське, Малу Токмачку і змогли зупинити наступ набагато більших сил ворога на напрямках Василівка – Запоріжжя та Токмак – Оріхів.

Завдяки застосуванню сучасних методів ведення бою, особовим складом бригади підтверджено знищення шести ворожих повітряних суден (чотири літаки СУ-25, два гелікоптери К-52), двох БПЛА і ракети, а також бронетехніки й живої сили противника.

 

Гасло бригади: “Піднімемо прапор над Кримом”.

 

«Рубіж»

24 лютого 2022 року ротна тактична група бригади першою прийняла бій з російськими спецпризначенцями в районі аеропорту “Антонов” (Гостомель), що відіграло важливу роль в обороні столиці і не дозволило окупантам розгорнути основні сили в безпосередній близькості до Києва. Тоді вдалося знищити п’ять і пошкодити один гелікоптер ворога, та знищити до роти особового складу противника.

Потім ця група відзначилася в боях у районі Ірпеня, Гути Межигірської та Мощуна, завдавши відчутних втрат окупанту. Бійці брали участь у боях за Рубіжне, стійко захищали Сєвєродонецьк. Підрозділ знищив понад 300 одиниць бронетехніки рф, зокрема САУ “Тюльпан”, ліквідовано понад 1 тис. загарбників та поранено біля 1,3 тис.

 

Гасло бригади:”Повертаємо законні рубежі країни”

 

«Спартан»

Дали гідну відсіч спробам противника прорватися до Харкова, брали участь у звільненні Малої Рогані, Циркунів і Кутузівки у взаємодії з підрозділами ЗСУ. Наразі вони мужньо боронять Харківську й частину Луганської областей, утримують позиції в районі Торецька на Донеччині.

Бригадою знищено значну кількість живої сили й військової техніки агресора, зокрема 4 танки на об’їзній дорозі під Харковом – у перший день оборони – та літак СУ-25..

 

Гасло бригади: ”Об нас ламається ворог”

 

“Азов”

Легендарний підрозділ, який став осередком оборони Маріуполя і героїчно утримував комбінат «Азовсталь».

«Азов» звільняв Маріуполь у червні 2014 року, брав участь в боях під Іловайськом, обороняв Маріуполь з кінця серпня 2014 року, здійснював наступ на Широкине у лютому 2015 року, виконував завдання в районі проведення АТО (пізніше ООС). Силами підрозділу проведено успішну Павлопіль-Широкінську операцію у 2015 році, виконано низку успішних бойових завдань у районі Світлодарської дуги.

 

Гасло бригади: “Незламні, нескорені, неспинні!”

 

«Лють»

Воєнізований підрозділ поліції нового зразка. Основні завдання – проведення штурмових дій, знешкодження ДРГ і незаконних збройних формувань ворога, аеророзвідка.

Полки спеціального призначення “Сафарі” та “Цунамі”, батальйон патрульної служби поліції особливого призначення “Луганськ-1 імені Героя України Сергія Губанова” – підрозділи поліції, яких об’єднала “Лють”. Це – бійці, які виконували бойові завдання на Київщині, Запорізькому, Харківському, Херсонському і Донецькому напрямках.

 

Гасло бригади: ”Перетвори свою лють на зброю”

 

«Сталевий Кордон»

15-й мобільний прикордонний загін створений як підрозділ нового зразка. Основу бригади заклали підрозділи Держприкордонслужби, що виконували завдання в районі бойових дій на сході України. У її рядах – воїни, які першими зустріли ворога на кордоні, боронили “Азовсталь”, тримали лінію оборони на Лиманському і Бахмутському напрямках.

 

Гасло бригади: “Сталевою стіною стоїмо за наш кордон”.

 

Як долучитися до «Гвардії наступу» та що варто знати, читайте ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь