Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Відбулась робоча нарада щодо питання перейменування вулиць

Дата: 09.01.2023 15:00
Кількість переглядів: 366

Фото без описуПроцес дерусифікації та декомунізації триває не перший рік. Основна частина вулиць у населених пунктах нашої громади, названих на честь радянських діячів чи історичних подій тих часів, вже перейменована. Однак цей процес ще не завершився.

Сьогодні під керівництвом заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрія Ющенка відбулась робоча нарада щодо питання зміни у Черняхівській громаді топонімів, які встановлені на честь російських та радянських подій чи історичних осіб.

Учасники засідання ознайомились із листом Українського інституту національної пам’яті, висновки якого носять рекомендаційний характер.

Начальник відділу культури та туризму Павло Гринь озвучив пропозиції щодо нових назв вулиць, які надійшли від жителів громади. Начальник відділу архітектури Світлана Купчук акцентувала на алгоритмі зміни назв вулиць та інших об’єктів топоніміки. Для подальший дій виконавчим комітетом на черговому засіданні буде затверджено склад і Положення про комісію, щоб процес відбувався у законній площині і відповідно до правил.

Довідково щодо наслідків перейменування вулиць для жителів громади:

  • НЕ потрібно буде вносити зміни у реєстрацію місця проживання, а зміни до документів на нерухомість будуть вноситись лише під час проведення якихось операцій із нею (купівлі-продажу, дарування житла тощо). Субсидію жителям перейменованих вулиць призначатимуть автоматично.
  • Підприємство чи установа в разі перейменування вулиці, де  вони знаходяться, повинні будуть  внести зміни у найменування чи відомості про місцезнаходження юридичної особи шляхом внесення відповідних змін до її установчих документів та змін до відомостей про фізичну особу-підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь