Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Наша громада втратила ще одного земляка-Героя, мужнього воїна, справжнього патріота - Шлапака Миколу Володимировича із Черняхова

Дата: 30.12.2022 08:00
Кількість переглядів: 150

І знову болюча звістка… 

Наша громада втратила ще одного ЗЕМЛЯКА-ГЕРОЯ, мужнього воїна, справжнього патріота - ШЛАПАКА МИКОЛУ ВОЛОДИМИРОВИЧА із Черняхова.

Микола Шлапак - офіцер, молодший лейтенант, який завжди прагнув справедливості, тому йти захищати рідну країну та свою родину було не обов'язком, а справою честі! 

Микола у 2007 році закінчив Черняхівську гімназію. Потім отримав вищу освіту в Житомирському військовому інституті імені С.П. Корольова Національного авіаційного університету за фахом "Інженер-енергетик", одночасно закінчив військову кафедру. Отримав звання молодшого лейтенанта запасу.

Одружився. Працював в обласному центрі у Державній службі України з надзвичайних ситуацій. Разом із дружиною проживали в Житомирі, виховували 8-річну доньку.

З початку широкомасштабного вторгнення приймав активну участь в організації оборони Черняхівської громади та міста Житомира. Самостійно здійснював евакуацію цивільного населення з районів ведення бойових дій. Пізніше був призваний по мобілізації до окремого спеціального батальйону, у складі якого виконував бойові завдання у найгарячіших точках сходу України.

За час виконання завдань командир першого взводу, 3 спеціальної роти, Окремого спеціального батальйону проявляв мужність, ініціативність та витримку, що характерно Героям України, які боронять нашу землю від російських загарбників. Разом зі своїм взводом провів декілька успішних операцій, чим стримав прорив противника на підконтрольну Україні територію Донецької області.

Його останній бій стався 20 грудня 2022 року під Бахмутом у селі Берестове Донецької області. Своїми діями разом з підлеглими зупинив наступ противника, нанісши йому значні втрати.

Героєві було лише 32 роки. Ще стільки планів, задумів та мрій, яким так і не судилося здійснитися…

У скорботі схиляємо голови, поділяючи біль непоправної втрати разом із рідними та вшановуючи світлу пам’ять гідного сина України... 

Вічна пам'ять Герою!

Про час та місце прощання з Миколою Шлапаком повідомимо додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь