Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Вартість послуг на централізоване водопостачання і централізоване водовідведення для жителів Черняхівської громади не змінилась

Дата: 23.12.2022 11:32
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

Жителі громади звертаються до нас із запитанням, чи зросла для них вартість послуг на централізоване водопостачання і централізоване водовідведення.

Адже все навколо від початку повномасштабного вторгнення агресора на територію України здорожчало – і пальне, і транспортні витрати. Через ракетні атаки на енергосистеми є проблеми і з енергопостачанням, а для безперебійної роботи централізованого водопостачання потрібні альтернативні джерела електроенергії. Все це напряму впливає на вартість цих робіт. Однак вартість таких послуг для населення не змінилась. Це стало можливим завдяки прийнятій на двадцять шостій сесії селищної ради VIII скликання від 09 грудня 2022 року «Програмі відшкодування різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення Черняхівської селищної територіальної громади на 2023 рік». На це в місцевому бюджеті на 2023 рік передбачено 1 млн 765 тис. грн.

Прийняття Програми зумовлено тим, що діючі тарифи на дані послуги, затверджені рішенням виконавчого комітету Черняхівської селищної ради  в 2021 році, нижчі економічно обґрунтованих витрат на виробництво (надання) таких послуг, що призводить до отримання збитків та погіршення фінансового стану комунальних підприємств.

Згідно зі ст.31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» орган місцевого самоврядування встановлює тарифи на житлово-комунальні послуги в розмірі не нижче економічно-обґрунтованих витрат на їх виробництво. ЩОБ НЕ ПІДНІМАТИ ТАРИФИ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ і, водночас, не робити збитковою роботу комунальних підприємств, які ці послуги надають, ВІДШКОДУВАННЯ РІЗНИЦІ В ТАРИФАХ ПРОВОДИТЬСЯ З МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ та інших джерел не заборонених чинним законодавством України.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь