Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

1 листопада набула чинності для України Стамбульська конвенція

Дата: 07.11.2022 11:00
Кількість переглядів: 162

Фото без описуЖитомирський місцевий центр з надання БВПД повідомляє про те, що 1 листопада набула чинності для України Стамбульська конвенція, яка вважається своєрідним золотим стандартом у сфері прав людини і європейських цінностей щодо ліквідації гендерно зумовленого насильства, насильства стосовно жінок і домашнього насильства.

Норми Конвенції захищають не тільки жінок, а застосовуються до всіх постраждалих від насильства (чоловіків і дітей будь-якої статі) в мирний час і в під час збройних конфліктів. А також захищають права українських громадян, які постраждали від насильства за кордоном.

Система #БПД має великий досвід захисту прав постраждалих від домашнього насильства. З 7 січня 2018 року, коли набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», такі особи отримали право на безоплатну вторинну правову допомогу:

  • захист;
  • здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
  • складення документів процесуального характеру.

Отримати усну консультацію можна у контакт-центрі системи БПД за номером 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні, юристи на лінії пн-пт з 8:00 до 19:00, сб-нд з 9:00 до 18:00).

Або завітайте до найближчого бюро: https://bit.ly/bpd_buro

Усі сервіси доступу до безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

Ознайомитися зі Стамбульською конвенцією та Законом України «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами» можна за посиланнями:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь