Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Пам`яті Воїна. Лук`ян Богдан Олегович

Дата: 20.07.2022 16:00
Кількість переглядів: 1148

 

Фото без опису

ЛУК`ЯН

Богдан Олегович

лейтенант

05.02.1997 - 17.07.2022 рр.

Богдан Лук’ян народився у смт Черняхів Житомирської області 05 лютого 1997 року. Бажана дитина в дружній родині, він змалку був активним у всьому – і в спорті, і в навчанні: грав у футбол, цікавився історією та країнознавство.

Після успішного закінчення Черняхівської гімназії, обрав для подальшого навчання Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова у Києві. У 2017 році пішов на строкову військову службу, а згодом обрав військовий фах: навчався у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. 5 березня 2022 року в університеті Богдана був випуск. Він отримав диплом та став офіцером.

З того часу Богдан Олегович завжди був на варті незалежності України. З початку повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України всі оборонні сили нашої держави були приведені у повну бойову готовність. Негайно став до захисту рідної землі й заступник командира зенітної ракетно-артилерійської батареї з озброєння зенітного ракетно-артилерійського дивізіону Богдан Лук’ян разом зі своїми побратимами з 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім.Якова Гандзюка.

23 березня він прийняв свою посаду, а вже через 2 дні вирушив на передову, де працювала наша техніка.

Останнім місцем служби молодого офіцера стало м.Миколаїв. 17 липня там вкотре було справжнє пекло – важкі бої за українську землю. Для лейтенанта Богдана Лук’яна це був не перший складний бій, але того дня ворожий снаряд поцілив по позиціях наших військовослужбовців. На жаль, Богдан Олегович отримав надто тяжкі поранення. Офіцер загинув на полі бою як справжній Герой, який залишився вірним військовій присязі і захищав кожного з нас від ворога до кінця. Йому було всього 25. Інтелектуальний, патріотичний, мудрий, надійний, чесний, такий, що віддасть своє тому, хто цього більше потребує, – тільки так про нього згадують рідні, знайомі, друзі і побратими. Цвіт нації, який мав би розбудовувати Україну, але який так безжально скосила війна…

20 липня 2022 року лейтенанта Богдана Лук’яна з військовими почестями провели в останню путь у його рідному містечку Черняхів. Попрощатись із офіцером ЗСУ Богданом Лук’яном прийшли сотні людей, які, схиливши голови і ставши на коліна перед пам’яттю полеглого захисника, зробили живий коридор до місця останнього спочивання молодого Героя.

Невтішними залишилась мати Олена і батько Олег, сестра Аліна, бабуся і хрещені батьки, які надзвичайно важко переживають втрату сина, брата, онука. На жаль, брат вже не зможе пригорнути і втішити свою любу сестру, розрадити і заспокоїти рідних, як це було завжди… Для них він став янголом, який оберігатиме всіх вже з небес.

Вічна вдячність, слава і пам'ять Герою!

Герої не вмирають!

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь