Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Фольклорний гурт "Святовид" заслуженого академічного зразково-показового оркестру ЗСУ виступив у Черняхові

Дата: 27.06.2022 09:00
Кількість переглядів: 860

Фото без опису

Фольклорний гурт "Святовид" заслуженого академічного зразково-показового оркестру ЗСУ минулої суботи порадував черняхівців своїм майстерним виступом.

Керівник цього гурту Олександр Мордюк розповів про те, що війну вони зустріли зі зброєю в руках - захищали військову частину в Києві. Потім давали концерти і в метро, де люди ховались від ворожих атак, у волонтерських центрах, у госпіталях для військових, в містах і містечках для мирних жителів ...

Нещодавно повернулись із Дніпропетровщини. До того були в Хмельницькій, Кіровоградській, Сумській, Тернопільській областях. Це тур для підняття бойового духу українців. "Для душі краще слухати музику, ніж гул сирен. Це допомагає хоч трохи відволіктись і заспокоїтись," - сказав Олександр Миколайович.

Вокалісти Даніїл Клягін, Світлана Чередніченко та народні артисти України Галина Довбецька й Ігор Левенець професійно і водночас чуттєво виконували авторські та народні пісні і тематичні вірші. Разом з артистами глядачі переживали різні емоції: смуток і біль розлуки та тривоги чекання, неймовірну віру в силу наших захисників і нашу їм вдячність за те, що можемо зустрічати новий день.

Кожна пісня - нова історія про те, чим живе Україна: "Місто Марії" - присвячена Маріуполю, "Байрактар", "Чорнобаївка"... Тільки затихала музика - лунали палкі аплодисменти захоплених слухачів.

Такі заходи об'єднують. І сьогодні під час концерту кожен охочий допомогти нашим ЗСУ міг пожертвувати кошти на автомобіль для військових медиків із Черняхова, які зараз рятують життя наших захисників там, де це дуже важливо.

Спільними зусиллями зібрали 8 тис 680 грн.

Дякуємо артистам за прекрасний виступ, а всім вам, активні українці, за допомогу військовим! ПЕРЕМОЖЕМО!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь