Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

До Дня Героїв Небесної Сотні: Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!

Дата: 21.02.2022 11:00
Кількість переглядів: 342

Трагічної зими 2014 року під час наймасштабнішого протесту в новітній історії України, згуртовані відвагою, свободою, єдністю, гідністю та честю неозброєні українці вийшли на Майдан боротися за свої права і свідомий демократичний європейський вибір. З таким волевиявленням не міг змиритись режим. У лютому 2014 року протистояння між мітингувальниками і тодішнім владним режимом у державі досягло свого піку. А саме 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня на Майдані Незалежності у Києві відбулося прощання із загиблими, яких у жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею».

Події тих часів змінили хід нової історії України, змінили світогляд мільйонів українців, які показали світові своє бачення розвитку рідної країни.

У День Героїв Небесної Сотні Україна віддавала шану тим, хто пожертвував найціннішим заради віри у європейське майбутнє своєї держави.

Із метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні в закладах освіти і культури Черняхівської громади відбулися тематичні виховні години, уроки пам’яті, перегляд документальних фільмів, фотовиставки, лекції, зустрічі з ветеранами АТО/ООС.

У бібліотеці Головинського ВПУ НТ пройшла виховна година «Навіки пам'ять збережемо». Учні 9-11 класів Черняхівського ліцею №2 поспілкувались із ветераном війни на Сході Костянтином Мікушиним.

Селянщинський спортивний ліцей імені героїв АТО Олександра Голяченка та Дмитра Литвинчука взяв участь на Всеукраїнській інтерактивній дошці "Стіна пам'яті. Ангелам Небесної Сотні присвячується", де разом з іншими закладами розмістили матеріали про страшні події 20 лютого 2014 року.

У бібліотеках громади підготували книжкові виставки про події 2013-2014 років, а працівники Черняхівської центральної бібліотеки зробили відеопрезентацію для широкого кола читачів.

Відеоролик, присвячений пам’яті загиблих Героїв Майдану, підготували працівники Черняхівського будинку культури.

Головна мета таких заходів – познайомити земляків з історичним і суспільним значенням Революції Гідності, розкрити суть подвигу Небесної Сотні, вшанувати героїзм українських захисників. Бо Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь