Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 14:30
Кількість переглядів: 426

Фото без опису15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Для багатьох це дата, коли закінчився відлік великих втрат людських життів – в цей день 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю.

Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців, 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовими, 711 дітей – сиротами. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами.

Крім афганців, цього дня вшановують і інших військових, які брали участь у різних війнах в часи СРСР та незалежної України.

З метою вшанування пам’яті наших загиблих земляків, у смт Черняхів сьогодні відбувся мітинг-реквієм, організований Черняхівським будинком культури, та покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

Секретар селищної ради Тетяна Тарнавська від імені селищного голови та жителів громади подякувала всім учасникам бойових дій: «Ми засвідчуємо свою глибоку шану та повагу вашій мужності та самовідданості. Ви точно знаєте справжню ціну війни і миру, вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє. Ви стали взірцем служіння народу та державі». Воїни-інтернаціоналісти Юрій Осіпчук і Віктор Калініченко отримали грамоти Черняхівської селищної ради за активну громадську позицію, вірність принципам бойового братства та з нагоди 33-ї річниці виведення військ із Афганістану.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь