Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Що варто знати для попередження адміністративних правопорушень

Дата: 20.01.2022 16:30
Кількість переглядів: 238

Фото без описуЩо варто  знати для попередження адміністративних правопорушень

Спеціалісти Центру надання адміністративних послуг Черняхівської селищної ради нагадують, що батьки або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання (перебування) новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.

Зареєстрованим місцем проживання (перебування) дитини віком до 10 років є зареєстроване місце проживання (перебування) її батьків або інших законних представників чи одного з них, з яким проживає дитина, за згодою іншого з батьків або законних представників.

Зареєстрованим місцем проживання (перебування) дитини віком від 10 до 14 років є зареєстроване місце проживання (перебування) її батьків або інших законних представників чи одного з них, з яким проживає дитина, за згодою іншого з батьків або законних представників, якщо інше місце проживання не встановлено за згодою між дитиною та батьками (усиновлювачами, опікуном) або організацією, яка виконує стосовно дитини функції опікуна.

За реєстрацію місця проживання, зняття із місця проживання, зареєстрованого місця проживання справляється адміністративний збір у розмірі:

  • 1,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, - за реєстрацію місця проживання у разі звернення особи протягом 30 календарних днів;
  • 2,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, - за реєстрацію місця проживання у разі звернення особи з порушенням встановленого цим Законом терміну;
  • 1,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, - за зняття із зареєстрованого місця проживання/зміну місця проживання.

За реєстрацію місця проживання одночасно із зняттям з попереднього місця проживання адміністративний збір справляється лише за одну адміністративну послугу.

Протягом 2021 року на громадян, які порушили терміни реєстрації місця проживання, визначені законом, складено 54 постанови про адміністративне правопорушення. Штраф, передбачений за це, стягнуто до місцевого бюджету. Загальна сума – 2200 грн.

Варто зазначити, що порушення термінів не враховувалось у час дії карантинних обмежень «червоного» рівня.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь