Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Укладіть договори із КП «Черняхів-Добробут» та цивілізовано вирішіть проблему із  вивозом сміття

Дата: 30.12.2021 10:00
Кількість переглядів: 717

Фото без описуУ Черняхівській громаді  кожен мешканець має змогу користуватися послугою з вивезення твердих побутових відходів. Проте значна частина жителів громади відмовляються укладати договір на вивезення ТПВ, як того вимагає чинне  законодавство, мотивуючи тим, що у них сміття відсутнє. В той же час щороку спостерігається тенденція «процвітання» стихійних сміттєзвалищ у лісосмугах, ярах, лісах.

Проаналізувавши норми чинного законодавства, що пов’язані з вивезенням твердих побутових, вкотре звертаємо увагу мешканців громади на те, що:

  • відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 цього ж Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).
  • Згідно з ч.1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.
  • Згідно з рішенням Черняхівської селищної ради, виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Черняхівської  громади за результатами відкритого конкурсу визначено Комунальне підприємство "Черняхів-Добробут", яке знаходиться за адресою: смт Черняхів, вул. Слобідська,10. Дане підприємство уповноважене укладати з юридичними та фізичними особами на території громади договори на вивезення твердих побутових відходів спеціально обладнаними для цього транспортними засобами.
  • Окрім того, на території громади  діють Правила з благоустрою, відповідно до яких громадяни зобов’язані укладати договори на вивіз твердих побутових відходів. Отже, до порушень цих Правил відноситься відсутність у громадян, які мають у власності або користуванні приміщення (будівлі, споруди), договору на вивіз побутових відходів зі спеціалізованими організаціями.

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи/особи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде притягнуто винних осіб до адміністративної відповідальності.

Враховуючи зазначене, Черняхівська селищна рада звертається до мешканців громади:

укладіть договори із КП «Черняхів-Добробут» та цивілізовано вирішіть проблему із  вивозом сміття.

 

Переглянути або скачати ТИПОВИЙ ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ДОГОВІР про надання послуг з поводження з побутовими відходами

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь