Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Стерилізували ще 10 безпритульних собак

Дата: 02.12.2021 11:00
Кількість переглядів: 515

Фото без опису1 грудня працівники КП «Центр захисту тварин» Житомирської міської ради проводили відлов безпритульних собак біля ліцею №2, на територіях мікрорайонів «Хлібодар» та «Меліоратор» у Черняхові. Такі локації для відлову тварин обирають відповідно до заяв, що надійшли до селищної ради від директора навчального закладу та місцевих жителів.

Згідно з укладеними договорами та фінансовими можливостями селищної ради, цього разу для стерилізації та післяопераційного утримання на базі КП «ЦЗТ», вакцинації від сказу та ідентифікації вушною кліпсою з вулиць взяли 10 тварин. Загальна вартість всіх вищеперерахованих заходів на 10 особин (з яких 8 самок) – 21тис.450 грн.

Нагадаємо, що на початку вересня за рахунок селищної ради вже  простерилізували 7 безпритульних тварин з території нашої громади.

Після цього собак повернуть до місця відлову. Стерилізація – єдиний ефективний спосіб регуляції популяції безпритульних тварин, дозволених на законодавчому рівні. І якби наші громадяни були більш відповідальними у ставленні до власних чотирилапих друзів, вчасно стерилізуючи їх (при небажанні мати приплід) чи хоча б обмежували фізично територію їхнього перебування лише в межах власного обійстя, то кількість випадків агресії тварин до людей була б мінімальною. Але дуже часто бачимо допис в соцмережах про чергових цуценят/ кошенят-«знайд», яких безжально викидають горе-господарі на вулицю. Чи всіх їх забирають собі небайдужі люди? Звісно, що ні. І за короткий проміжок часу ці тварини, зраджені людьми, виростають та поповнюють популяцію безпритульних.

Тож вкотре закликаємо всіх: будьте відповідальними – не допускайте неконтрольованого розмноження тварин, які потенційно можуть стати нікому не потрібними.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь