Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Стерилізували ще 10 безпритульних собак

Дата: 02.12.2021 11:00
Кількість переглядів: 526

Фото без опису1 грудня працівники КП «Центр захисту тварин» Житомирської міської ради проводили відлов безпритульних собак біля ліцею №2, на територіях мікрорайонів «Хлібодар» та «Меліоратор» у Черняхові. Такі локації для відлову тварин обирають відповідно до заяв, що надійшли до селищної ради від директора навчального закладу та місцевих жителів.

Згідно з укладеними договорами та фінансовими можливостями селищної ради, цього разу для стерилізації та післяопераційного утримання на базі КП «ЦЗТ», вакцинації від сказу та ідентифікації вушною кліпсою з вулиць взяли 10 тварин. Загальна вартість всіх вищеперерахованих заходів на 10 особин (з яких 8 самок) – 21тис.450 грн.

Нагадаємо, що на початку вересня за рахунок селищної ради вже  простерилізували 7 безпритульних тварин з території нашої громади.

Після цього собак повернуть до місця відлову. Стерилізація – єдиний ефективний спосіб регуляції популяції безпритульних тварин, дозволених на законодавчому рівні. І якби наші громадяни були більш відповідальними у ставленні до власних чотирилапих друзів, вчасно стерилізуючи їх (при небажанні мати приплід) чи хоча б обмежували фізично територію їхнього перебування лише в межах власного обійстя, то кількість випадків агресії тварин до людей була б мінімальною. Але дуже часто бачимо допис в соцмережах про чергових цуценят/ кошенят-«знайд», яких безжально викидають горе-господарі на вулицю. Чи всіх їх забирають собі небайдужі люди? Звісно, що ні. І за короткий проміжок часу ці тварини, зраджені людьми, виростають та поповнюють популяцію безпритульних.

Тож вкотре закликаємо всіх: будьте відповідальними – не допускайте неконтрольованого розмноження тварин, які потенційно можуть стати нікому не потрібними.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь