Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

День громади і обласний мистецько-кулінарний фестиваль-конкурс «Ситий пиріг»

Дата: 30.11.2021 17:10
Кількість переглядів: 603

Фото без описуЧерняхівська громада у такому складі, як вона зараз є, утворена відносно недавно – рік тому. І в цей перший рік ми не святкували День громади, адже ще не було затверджено такої дати.

У Статуті Черняхівської селищної територіальної громади визначено, що День громади відзначатиметься щорічно у другу неділю червня. І у прийдешньому 2022 році ми б хотіли всі разом не просто відсвяткувати цей день, а зробити щось абсолютно нове для наших жителів і гостей. Тож Черняхівська селищна рада започатковує обласний мистецько-кулінарний фестиваль-конкурс «Ситий пиріг», який у 2022 році відбудеться 12 червня. Організатором фестивалю є відділ культури та туризму Черняхівської селищної ради, координатором  організаційного комітету – Дмитро Мельник.

У чому ж родзинка такого фестивалю?

«Ситий пиріг», як ви вже здогадались із назви, надасть можливість всім охочим 

  • скуштувати унікальні різновиди випічок, приготовлені аматорами та професіоналами кулінарного мистецтва Черняхівської громади та іншими учасниками,
  • дізнатися рецепти, які  є цінною  нематеріальною культурною спадщиною України,
  • відчути сучасність в традиціях та особливе ставлення до одного з різновидів національної кухні – ПИРОГА – символу гостинності, здоров’я, працелюбності, благополуччя, родинного затишку, справжніх українських багатовікових традицій,
  • обмінятися мистецьким та кулінарним досвідом та отримати  заряд позитивних емоцій.

До речі, участь у фестивалі буде безкоштовна.

Аби наш перший фестиваль пройшов на належному рівні, підготовку до нього розпочали вже сьогодні. Перш за все, організаційний етап. Для обміну думками, ідеями та варіантами реалізації всіх задумів 30 листопада 2021 року відбулось перше організаційне засідання, на якому були присутні Алла Бондарчук – головний спеціаліст відділу культурно-мистецьких установ Департаменту культури, молоді та спорту Житомирської ОДА, Наталія Ревчук – Черняхівський селищний голова, Тетяна Тарнавська – секретар Черняхівської селищної ради, Павло Гринь – начальник відділу культури та туризму Черняхівської селищної ради, керівники різних закладів культури та освіти нашої громади і майстри народного мистецтва.

Досвідчений спеціаліст своєї справи Алла Бондарчук схвально відгукнулась про ідею такого фестивалю на теренах нашої громади: «Це вимагає багато зусиль від всіх організаторів та учасників. Це спільна робота. Але такі заходи потрібні для людей, щоб зберегти та популяризувати нематеріальну культурну спадщину регіону через знайомство з її кулінарними традиціями».

 

Детальніше про фестиваль «Ситий пиріг» ми обов’язково розповімо вам згодом на сайті Черняхівської селищної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь