Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Пам`ятаймо разом...

Дата: 25.11.2021 16:00
Кількість переглядів: 575

Фото без описуДень пам’яті жертв голодоморів відзначається в Україні щорічно в четверту суботу листопада. Цього року ця сумна дата припадає на 27 листопада.

У ХХ столітті українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Серед найбільш трагічних сторінок історії українського народу особливо сумне місце займає Голодомор 1932-1933 років. За різними даними, у цей період від голоду загинуло від 4,5 до 10 мільйонів людей…

У п’ятницю, 26 листопада, о 15:00 годині просимо усіх небайдужих разом із нами запалити лампадки і покласти квіти до пам’ятника жертвам Голодомору (смт Черняхів, біля центральної бібліотеки).

У День пам’яті жертв голодоморів закликаємо усіх, хто розуміє масштаби трагедії цілого народу, вшанувати пам'ять про загиблих хвилиною мовчання або молитвою, приєднавшись до традиційної акції «Запали свічку пам’яті». Долучитися до нею доволі просто – достатньо 27 листопада після загальнонаціональної хвилини мовчання о 16:00 годині запалити свічку на своєму вікні.

Цей день вкотре спонукає замислитися, що життя людини – найбільша цінність. І ми повинні знати правду про своє минуле, зобов'язані пам'ятати трагічні сторінки історії свого народу, аби не повторилося найстрашніше  – штучне, насильницьке винищення людей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь