Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Запрошуємо на виставку генія сучасності - художника Івана Марчука "Генотип вольності"

Дата: 23.11.2021 12:04
Кількість переглядів: 394

Фото без опису11 листопада у Житомирі в Домі української культури презентували виставку художника Івана Марчука "Генотип вольності". Триватиме вона щодня з 10:00 до 19:00 години включно до 2 гудня 2021 року.

Тож запрошуємо усіх відвідати виставку картин народного художника за адресою: м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 61/18. Вхід вільний.

Це перша виставка картин художника у Житомирі. На ній він представив 60 своїх робіт, написаних особливою технікою, яку неможливо підробити.

Довідково:

Іван Марчук входить до рейтингу "100 геніїв сучасності", член Золотої гільдії Міжнародної академії мистецтв у Римі, куди входить лише 51 художник з усього світу.

У мистецькому доробку  І. Марчука пейзажний жанр посідає особливе місце. Пейзажі Марчука – данина майстра красі української природи. Роботи виконані у техніці, яку автор називає «пльонтанізм» (таку назву митець жартома дав своєму стилю – від слів «плести», «пльонтати»: картини ніби створені з клубочків чудернацьких ниток). Замість звичайного мазка він винайшов спосіб нанесення на полотно найтонших цівок кольору, що створює дивовижне мереживо, завдяки якому досягає неймовірного світіння й відтінків кольору.

Про Івана Марчука пишуть книжки («Я єсмь» О. Климчука), до його картин складають вірші (470 віршів написав поет Олег Гончаренко). Його полотна самобутні і сміливі, символічні і філософські, виражають світобачення самого художника, зокрема, його історіософію. Майже півстоліття творчість Івана Марчука збурює свідомість глядачів.

ЗАПРОШУЄМО ВСІХ БАЖАЮЧИХ НА ВИСТАВКУ ВСЕСВІТНЬОВІДОМОГО МАЕСТРО!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь