Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

«16 днів проти насильства»: профілактика булінгу

Дата: 22.11.2021 09:30
Кількість переглядів: 375

Фото без описуВ рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та з метою профілактики булінгу в шкільному середовищі фахівцем із соціальної роботи Центру соціальних служб Мариною Чечко та спеціалістом Черняхівського бюро правової допомоги Юлією Поліщук серед учнів 5-6 класів Селянщинського спортивного ліцею проведено тренінг «Скажи разом з нами «НІ!» булінгу!».

Серед сучасної учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, довготривалих агресивних проявів та зневажання у взаємостосунках підлітків. За своєю сутністю зневажання — це специфічна форма агресивної поведінки, при якій сильніший (авторитетний) учень (або учні) систематично переслідує іншого (слабкого, аутсайдера). Ситуація зневажання не обмежується лише ролями «агресора» та «жертви», вона залучає інших однокласників, роблячи їх активними або пасивними учасниками цих відносин. Такі стосунки отримали назву шкільний булінг, розповсюдження якого впродовж останніх років є соціальною проблемою. Дуже часто випадки знущань в школі замовчуються, не афішуються, дана проблема не обговорюється. За таких умов проблема не усувається, навпаки, вона набуває більших обсягів і жорстокіших проявів.

Тож найкращий варіант у боротьбі з таким явищем – профілактика: бесіди, виховні години, спільні справи в шкільному колективі.

Центр соціальних служб Черняхівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь