Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Ех, дороги… Або знову про наболіле

Дата: 21.10.2021 09:30
Кількість переглядів: 491

Фото без описуДнями до Черняхівської селищної ради надійшло колективне звернення від жителів Стиртівського старостинського округу про те, що через дуже поганий стан дороги між селами Стирти – Федорівка – Малинівка та відрізку автошляху Черняхів - Стирти водії, які працюють на маршруті Житомир – Нові Сали, відмовляються їхати до вказаних сіл. А проживають там 456 громадян, які не повинні бути відрізаними від світу.

Але така проблема, на жаль, не тільки на вказаних автошляхах. Більшість доріг обласного значення на території Черняхівської громади потребують ремонту, вчасного обслуговування для належного безпечного експлуатаційного стану.

Окремі перевізники вже усно попередили, що найближчим часом можуть скасувати свої рейси через аварійність дорожнього покиття.

Відповідно до Закону України «Про автомобільні дороги», джерело фінансування доріг залежить від того, в чиєму управлінні знаходиться така дорога: або у віданні органу державного управління автомобільними дорогами загального користування, державного значення, або у комунальній власності.

Лише за останні сім місяців до Служба автомобільних доріг у Житомирській області та Департаменту регіонального розвитку Житомирська обласна державна адміністрація було написано вісім листів від керівництва Черняхівської селищної ради. У кожному піднімалися питання ремонту того чи іншого проблемного відрізку доріг обласного значення.

Однак, вказані проблеми або не усуваються зовсім, або частково, не враховуючи нагальної соціальної необхідності. Тобто, час іде – але подбати про безпеку для водіїв і пасажирів служби, які мають це робити згідно закону, не поспішають.

Р.s. За 9 місяців поточного року Черняхівська селищна рада провела грейдерування 120 км комунальних доріг (багато вулиць в смт Черняхів вже двічі), найбільш проблемні ділянки в Черняхові та старостинських округах підсипали піщано-щебеневою сумішшю; прогрейдерували 220 км доріг місцевого значення – доріг, які повинно обслуговувати ПП "Автомагістраль"! Але, зважаючи на численні скарги та звернення наших громадян, які не можуть чекати місяцями допоки спецтехніка з`явиться на аварійно-небезпечних шляхах, ці роботи проводяться селищною радою задля безпеки людей.

Звертаємось до всіх, хто може вирішити питання належного і, що не менш важливо, вчасного обслуговування доріг, - просимо звернути увагу на проблему!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь