Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Святковий концерт до Дня захисників і захисниць України. ФОТО

Дата: 14.10.2021 11:00
Кількість переглядів: 637

Фото без описуУ переддень світлих і радісних свят Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисників та захисниць України і Дня козацтва у Черняхівському будинку культури вшанували мужність і відвагу тих, хто захищав і захищає кордони незалежної України.

Усі буремні події останніх років пробудили активне відродження українського козацтва у його сучасному вигляді. Нині козак – це передовсім воїн за духом, шляхетний, мудрий і відважний. Саме такі сини і доньки України вже восьмий рік боронять нашу землю від ворога.

З вітальним словом до присутніх звернулась Черняхівський селищний голова Наталія Ревчук, яка подякувала усім учасникам бойових дій АТО/ООС, волонтерам, військовим медикам і капеланам, батькам і матерям наших захисників – усім, хто відстоює суверенну Україну, хто зі зброєю у руках береже мирне небо над нами. Наталія Миколаївна нагородила Грамотами селищної ради учасників бойових дій АТО/ООС Петра Артемчука, Романа Солоненка, Олександра Дорошенка, Василя Кравчука, Андрія Іргела, операційну медичну сестру Світлану Вакулюк. Подяками відзначили Анатолія Буйновського та Володимира Янчука.

Військовий капелан Володимир Янчук, вітаючи усіх зі святами, зазначив, що «Бог не в силі. Бог – у правді. Це не раз доводила історія. Головне – не сила, головне – дух воїна, саме в ньому воля і ключ до перемоги. А Господь нам допоможе подолати ворога, бо Він завжди за правду».

Хвилиною мовчання, схиливши голови перед пам’яттю загиблих земляків, і квітами вшанували тих захисників, які поклали свої молоді життя у протистоянні російській агресії. Вручивши квіти і подарунки від селищної ради, вшанували і матерів, які виховали героїчних синів, але так і не діждались їх живими з війни.

Пісню «Кленова балада» для всіх подарувала Олена Міркулова – сержант, старша медична сестра медичної роти, яка на війні втратила чоловіка Володимира Кудрявцева. Пісня у виконанні української захисниці не залишила нікого байдужим.

Власні вірші, присвячені воїнам та їхнім матерям і вдовам, прочитала поетеса і волонтерка Марія Кучер.

Святковий концерт (режисер – Інеса Капустіна) пройшов у дусі патріотизму, любові до України та незнищенної віри у мир на нашій землі. Свої таланти глядачам дарували гурт «Терен», хори «Жайвір» і «Золота осінь», солісти Сергій Слісаренко, Анастасія Іванюха, Дмитро Мельник, дует Оксани Атаманчук і Олега Троценка, артисти Будинку культури, танцювальний колектив «Денс-Фемілі», вокальний квартет «Елегія» і танцювальний колектив учнів Будинку дитячої та юнацької творчості.

Ще раз вітаємо зі святом усіх захисників і захисниць України. Сердечно бажаємо вам щастя, радості і добра. Хай Господь береже вас і нашу Україну. Нехай нас єднає незгасне світло віри і допомагає покровительство Пресвятої Богородиці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь