Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Завдяки участі у міжнародному проєкті «Шкільний сад» та спонсорській допомозі депутата селищної ради Віктора Ревчука Селянщинський спортивний ліцей має власне водопостачання

Дата: 13.10.2021 11:20
Кількість переглядів: 500

Фото без описуСучасні реалії показують, що чисельність сільського населення скорочується надшвидкими темпами. Основна причина – молодь у пошуках роботи виїжджає у міста. З часом саме там створюють власні сім`ї, виховують дітей. Назад, у села, майже ніхто не повертається. Міжнародний проєкт «Шкільний сад» покликаний підвищити знання і навички в сферах органічного землеробства та підприємництва серед молоді для створення можливостей їх працевлаштування в селі. Простіше кажучи, школярів навчають як заробляти кошти на своїй землі. А ще даний проєкт налагоджує зв’язки місцевої громади з освітніми установами.

Селянщинський спортивний ліцей імені героїв АТО Олександра Голяченка та Дмитра Литвинчука – один з чотирьох закладів освіти України, який бере участь у Міжнародному проєкті «Шкільний сад», що відбувається за підтримки компанії «Зелений Хрест України».

«Зелений Хрест України» встановив на території ліцею сучасну теплицю і глибинну свердловину для забезпечення її потреб водою.

Та, навіть отримавши таку свердловину, навчальний заклад не мав коштів, щоб зробити від неї водопідведення і водовідведення до самого ліцею.

Спонсорські кошти для закупівлі водопровідних труб, каток та інших необхідних матеріалів надав Віктор Ревчук - приватний підприємець, голова фракції політичної партії "Європейська Солідарність" селищної ради. Віктор Миколайович також оплатив роботу спецтехніки, аби завершити розпочату справу до холодів. Тепер у Селянщинському ліцеї є вода для потреб усього навчального закладу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь