Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Ремонт харчоблоку в Горбулівській гімназії: спільними зусиллями досягли гарних результатів

Дата: 10.09.2021 16:30
Кількість переглядів: 463

З початком осені всі заклади освіти нашої громади відкрили двері до країни Знань для своїх учнів. Чисті, пофарбовані класи та коридори, харчоблоки, які відповідають нормам, подвір` я, наповнені  квітами, зрештою, прибрані та безпечні вбиральні.

Такими заклади освіти мають бути завжди.

Під час перевірки об’єктів нерухомості, які перебували на балансі сектору освіти Черняхівської райдержадміністрації, що відбувалась для їх передачі нинішньому відділу освіти, молоді та спорту Черняхівської селищної ради, комісія виявила багато невідповідностей між тим, що мало би бути, і тим, що виявилось в реальності.

Детальніше сьогодні зупинимось на закладі освіти в с.Горбулів. 

У лютому 2021 року під час перевірки виявилось, що харчоблок в даному закладі не функціонував 1,5 роки через відсутність проточної води, належного технічного обладнання та незадовільного стану приміщення. Деталі на фото.

Стан та вигляд вуличної вбиральні для учні взагалі шокував: дістатись туди можна було тільки однією вузесенькою (протоптаною!) стежкою через кущі, зарослі кропиви та бур’яни. Далі ще «краще»: підлога проламана і скрізь нечистоти.

З метою створення належних умов для безпечного харчування учнів Горбулівської гімназії, керівництво Черняхівської селищної ради прийняло рішення провести капітальний ремонт харчоблоку.

Та для виконання цих робіт заклад освіти мав бути переданий на баланс відділу освіти, молоді та спорту Черняхівської селищної ради. Для цього начальник відділу Наталія Заборчук неодноразово зверталась до ліквідаційної комісії сектору освіти.

Однак сектор освіти реформованого Черняхівського району зробив це тільки 2 липня цього року.

Після цього відділом освіти закуплено частину матеріалів та обладнання на суму близько 40 тис. грн (пластикові вікна, мийні ванни, змішувачі, покриття для кухонних столів, бойлер, труби для монтажу водопідведення і водовідведення, світильники, фарба та ін.).

Фото без описуЗвернулась Наталія Вікторівна і до благодійників. Відгукнувся та реально допоміг депутат селищної ради від політичної сили «Європейська Солідарність» Віктор Ревчук. За власний кошт він закупив будівельні матеріали  на суму близько 20 тис. грн, надав техніку для розчищення території навчального закладу від чагарників і будівельного сміття, яке роками обростало тут зіллям.

Керівник ТОВ «Гор.Інвест Агро» Леонідом Гораєвський, співпрацюючи зі старостою Горбулівського старостинського округу Зінаїдою Семенюк, за угодою про соціальну співпрацю надав 15 тис. грн на матеріали для ремонту даного харчоблоку.

Великих зусиль доклали і вчителі  Петро Краснов, Микола Семенюк, Олександр Яковенко, Юрій Яковенко, які власними руками виконали частину ремонтних робіт, щоб навчальний заклад зустрів своїх вихованців у оновленому вигляді.

Ремонтні роботи тривали протягом липня-серпня. І лише через два місяці харчоблок і територія навколо навчального закладу кардинально змінилися. Тепер Горбулівська гімназія повністю готова до нового 2021-2022 навчального року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь