Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Провели відлов безпритульних собак у Черняхові

Дата: 09.09.2021 09:00
Кількість переглядів: 512

Фото без опису8 вересня працівники КП «Центр захисту тварин» Житомирської міської ради, згідно з укладеними договорами, проводили відлов безпритульних собак у Черняхові.

Для стерилізації та післяопераційного утримання на базі КП «ЦЗТ», вакцинації від сказу та ідентифікації вушною кліпсою з вулиць взяли 7 таких тварин. Після цього собак повернуть до місця відлову. Загалом у 2021 році за рахунок селищної ради простерилізують 13 безпритульних тварин з території нашої громади. Загальна вартість всіх вищеперерахованих заходів на 13 особин – 30 тис. грн.

Оперативні втручання зі стерилізації проводяться кваліфікованими спеціалістами за сучасною методикою. Це допоможе уникнути подальшого розмноження собак, зменшить їх дратівливість, напади агресії як до людей, так і до інших тварин, що сприятиме безпечному та гармонійному співіснуванню людини і тварини.

Фото без описуСтерилізація – це єдиний ефективний спосіб регуляції популяції безпритульних тварин, дозволених на законодавчому рівні. І вона буде дієвою. Але за умови відповідальності кожного з нас, в першу чергу, перед своїми домашніми улюбленцями. Не викидайте на вулицю котів чи собак, які стали вам непотрібними, прив’язуйте або іншим способом обмежте можливість неконтрольованого вигулу своїх тварин. Не купуйте домашнього улюбленця, якщо не впевнені, що зможете належним чином подбати про нього. Це не іграшка на кілька днів.

Таким чином спільними зусиллями зможемо зменшити кількість безпритульних тварин і, відповідно, зменшиться кількість випадків їхньої агресії до людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь