Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Будьте сильними – доносьте/довозьте свої побутові відходи у призначене для цього місце!

Дата: 20.08.2021 12:40
Кількість переглядів: 711

Фото без описуСкільки побутових відходів виробляється однією сім’єю на рік? Якби хтось із нас порахував, то цифри у кожного були б різними: одні тримають господарство, мають присадибну ділянку, тож органічні відходи (типу картопляного лушпиння) утилізують самі, інші викидають геть усе, що вважають непотрібним у своєму домі. Але, погодьтесь, немає жодної людини, яка б упевнено могла сказати, що вона не знає, що таке сміття.

Скільки кубометрів побутових відходів виробляється тільки населенням нашого містечка порахувати дуже складно: лише 889 із 3500 дворів приватного сектору в Черняхові уклали догорів на вивіз сміття, інші ж громадяни вивозять його самостійно, або (що ще гірше для екології) спалюють. І все б нічого, якби ті, хто самостійно вивозить сміття, робив це по-людськи, а не «аби зі свого двору».

Усі ми, жителі Черняхова, хочемо, щоб сміттєзвалище не розросталось до величезних розмірів, захоплюючи все нові території (до речі, людські городи, які через те ж таки сміття господарі перестали обробляти).  Нещодавно всіх не на жарт схвилювала  звістка про надзвичайну ситуацію – горіло сміттєзвалище. Причиною, за даними Житомирського районного  управління Головного управління ДСНС України в Житомирській області, стало «необережне поводження з вогнем невстановленою особою». Наразі готуються матеріали у поліцію.

Сьогодні тут продовжуються, розпочаті ще взимку, активні роботи з розчищення території та благоустрою. Щодня працює бульдозер. За необхідності долучається екскаватор. На даний час всі роботи проводяться за кошти приватного підприємця, депутата селищної ради Віктора Ревчука.

Але наші з вами безвідповідальні земляки продовжують вивозити сміття і викидати його в несанкціонованих місцях: за десятки метрів до самого сміттєзвалища з різних його сторін, перед заїздом, хоча дорога всередині добре розчищена, чи прямо на дорозі. Невже вам подобається безлад? Навряд. Тож будьмо людьми – поважаймо чужу працю. Будьте сильними – доносьте/довозьте свої побутові відходи у призначене для цього місце!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь