Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Надання пільг на придбання твердого палива і скрапленого газу в 2021 році

Дата: 15.07.2021 16:00
Кількість переглядів: 2490

Фото без описуВідповідно до Постанови КМУ №373 від 17.04.2019р., для призначення пільг на придбання твердого палива і скрапленого газу пільговики або їх законні представники звертаються до відділу соціального захисту Черняхівської селищної ради, а також уповноважених осіб старостинських округів за зареєстрованим місцем проживання (або за фактичним місцем проживання), якщо особи перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, з відповідною заявою, до якої додається довідка про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та/або кухонного вогнища на твердому паливі.

Сума пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу розраховується виходячи з розміру пільгової знижки, з урахуванням мінімальних норм забезпечення твердим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості.

Мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом для надання пільг – відповідно одна тонна та один балон на домогосподарство на рік.

Граничні показники вартості твердого палива та скрапленого газу в 2021 році складають 3117,67 грн. за одну тонну твердого палива і 311,77 грн. за один балон скрапленого газу.

Отже, у 2021 році розмір пільги на придбання твердого побутового палива та скрапленого газу становить:

Розмір пільги, %

Тверде паливо

Скраплений газ

100%

3117,67 грн.

311,77 грн.

75%

2338,25 грн.

233,83 грн.

50%

1558,84 грн.

155,89 грн.

 

 Особливості надання пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу:

  •  у разі ненадання в житловому приміщенні комунальної послуги з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та невикористання природного газу або електричної енергії для індивідуального опалення;
  • у разі зміни реєстрації місця проживання з вибуттям за межі міста протягом бюджетного періоду. Пільговик подає довідку щодо придбання твердого палива і скрапленого газу на пільгових умовах за попереднім зареєстрованим місцем проживання;
  • у разі смерті пільговика, якому нарахована пільга, зазначені у частині п’ятій статті 51 Бюджетного кодексу України, члени сім’ї померлого, які проживали разом з ним, можуть отримати кошти готівкою на придбання твердого палива і скрапленого газу або тверде паливо і скраплений газ у натуральному вигляді на підставі:
  1. заяви одного з членів сім’ї, поданої не пізніше закінчення бюджетного періоду;
  2.  копії свідоцтва про смерть пільговика;
  3. довідки про факт проживання членів сім’ї разом з пільговиком, виданої в установленому порядку.

У разі зміни умов проживання пільговика (підключення житла до системи газо-, тепло-, електропостачання для його опалення) отримані ним кошти готівкою на придбання твердого палива і скрапленого газу або тверде паливо, скраплений газ пільговиком не повертаються. Пільги з оплати послуг газо-, тепло-, електропостачання для опалення житла надаються пільговику з наступного бюджетного періоду.

У разі зміни протягом бюджетного періоду будь-якого іншого виду опалення житла особи на пічне опалення пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу надаються виходячи з кількості місяців, що залишилися до кінця бюджетного періоду, та середньомісячної вартості або кількості твердого палива і скрапленого газу, визначеної шляхом розподілу річної вартості або кількості твердого палива і скрапленого газу на 12 місяців.

Призначення та виплата пільги на тверде паливо і скраплений газ готівкою проводиться один раз на рік.

За дадатковою інформацією звертайтесь у відділ соціального захисту Черняхівської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь