Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Відбулась 11 позачергова сесія селищної ради VIII скликання

Дата: 12.07.2021 10:00
Кількість переглядів: 577

Фото без опису9 липня 2021 року з метою вирішення нагальних питань громади відбулась 11 позачергова сесія селищної ради VIII скликання.

Відкрила і вела пленарне засідання Черняхівський селищний голова Наталія Ревчук.

Усі питання порядку денного сесії попередньо розглядалися на спільних засіданнях постійних комісій селищної ради.

З першим питанням «Про погодження структури комунального некомерційного підприємства «Черняхівське територіальне медичне об’єднання» Черняхівської селищної ради в новій редакції» присутніх ознайомив директор комунального некомерційного підприємства «Черняхівське територіальне медичне об’єднання» Черняхівської селищної ради Віталій Ніколайчук. Згідно з новою редакцією, в Черняхівському ТМО мали б закрити пологове відділення. Викликана така пропозиція, за словами головного лікаря, тим, що НСЗУ не підписала пакет для послуг пологового відділення, що призвело до нерентабельності цього підрозділу. Причини - недостатньо вузькопрофільних фахівців та мала кількість прогнозованих пологів.

Запропонований проєкт рішення викликав активні дискусії ще під час обговорень на засіданнях постійних комісій та у сесійній залі. Це питання вивчалось додатково із залученням фахівців різних рівнів. Тож для більш детального роз'яснення можливих шляхів розвитку або наслідків від закриття пологового відділення на сесію за ініціативи Наталії Ревчук були запрошені спеціалісти з обласної ради.

До слова запросили керівника групи експертів за напрямком акушерства і гінекології Департаменту охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації, депутата обласної ради Валентину Донець. Валентина Євгенівна висловилась за те, щоб не змінювати нинішню структуру ТМО та зберегти пологове відділення. А вирішити це можна лише за умови співпраці керівників громади та лікувального закладу. «Для мене найголовніше – це живі і здорові жінки і діти. Якщо ви закриєте своє пологове, то повинні будете забезпечити своєчасне транспортування породіль до інших таких закладів. А пологи бувають різні…

Крім того, якщо жінки не будуть тут народжувати – це початок кінця для гінекології загалом в цьому закладі. І це тільки питання часу. А щоб зробити рентабельним відділення, варто звертати увагу й на інші послуги, які можна надавати тут, відповідно до пакета НСЗУ».

Депутат Житомирської обласної ради Наталія Рибак теж підтримала таку позицію, закликавши депутатів думати про майбутнє Черняхівщини.

Віталій Ніколайчук, в свою чергу, активно доводив, що дане відділення практично не може бути рентабельним і, якщо працюватиме, потребуватиме остійної фінансової підтримки з місцевого бюджету: 240 тисяч гривень на місяць – заробітна плата персоналу пологового, а за одні пологи, якщо буде підписаний відповідний пакет в НСЗУ, держава перераховує на лікувальний заклад 8 тисяч 136 гривень. Для пацієнтки - це вільний вибір пологового будинку, незалежно від місця реєстрації та фактичного проживання, а для лікувального закладу – це вагомий стимул покращувати якість послуг та обслуговування для заохочення народжувати саме тут. Черняхівський селищний голова Наталія Ревчук закликала головного лікаря до співпраці та активних дій для збереження, а не зміни структури ТМО, що призведе до скорочення персоналу. "Ви шукаєте фахівців, подаєте пакет документів до НСЗУ, а ми, в свою чергу, підтримуємо лікувальний заклад тим, що залежить від місцевого самоврядування," - сказала Наталія Миколаївна.

Після тривалих дебатів депутати не підтримали рішення про зміну структури ТМО та закриття пологового відділення. Вони дійшли згоди про необхідність створення комісії і розроблення плану дій для вирішення нагальних проблем та розвитку пологового відділення в Черняхові.

З проектом рішення «Про внесення змін до бюджету Черняхівської селищної територіальної громади на 2021 рік» поінформувала начальник відділу фінансів Черняхівської селищної ради Інна Гриневич.

«Про внесення змін до рішення дев’ятої сесії Черняхівської селищної ради VIII скликання   від 11 червня 2021 року «Про встановлення  місцевих податків і зборів  на території Черняхівської  селищної територіальної громади» повідомила начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Ірина Дятел.

Начальник відділу земельних ресурсів та екології Володимир Кальчук ознайомив присутніх із проєктами рішень земельних питань: «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення  земельної  ділянки для будівництва та обслуговування будівель торгівлі з подальшою передачею в оренду»; «Про надання   дозволу на   розробку технічної документації із землеустрою щодо поділу та об`єднання земельних ділянок комунальної власності в межах смт Черняхів»; «Про скасування рішення дев`ятої сесії Черняхівської селищної ради восьмого скликання від 11.06.2021 року «Про передачу в оренду земельних ділянок для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій»; «Про скасування рішення дев`ятої сесії Черняхівської  селищної ради восьмого скликання від 11.06.2021 року «Про затвердження  переліку  земельних ділянок комунальної власності Черняхівської селищної ради  призначених для продажу права їх оренди на земельних торгах у формі аукціону  (окремими лотами), надання дозволів  на виготовлення відповідної документації»; «Про затвердження переліку земельних ділянок комунальної власності Черняхівської селищної ради  призначених для продажу права їх оренди на земельних торгах у формі аукціону (окремими лотами), надання дозволів на виготовлення відповідної документації». 

Начальник юридичного відділу селищної ради Ірина Войтович ознайомила присутніх з проєктом «Про затвердження типового договору про соціальне партнерство».

Дані проєкти рішень були затверджені депутатами.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь