Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Веселе свято Івана Купала в Головине. ФОТО

Дата: 07.07.2021 17:00
Кількість переглядів: 427

Фото без описуНіч на Івана Купала здавна вважалась чарівною. Наші предки вірили в магічність цього часу, тож ревно шанували традиції й обряди свого краю: дівчата сплітати вінки з польових квітів і пускали їх на воду, чекаючи знаку про свою майбутню долю, а потім в парах з парубками стрибали через особливе купальське вогнище, очищуючи та перевіряючи на міцність свої почуття…

Минав час, змінювалась історія, зазнавали змін й обряди. Але незмінним залишилась пам'ять поколінь про те, що на Івана Купала має бути весело та цікаво.

Тож цьогоріч 6 липня в Головинському старостинському окрузі Черняхівської громади теж були різноманітні народні розваги, організовані Черняхівським селищним головою Наталією Ревчук, старостою округу Іриною Слободіною і відділом культури та туризму Черняхівської селищної ради.

Ведучі тематичного концерту Інеса Капустіна і Мирослава Кушнірук створили особливу магічну атмосферу купальського свята на стадіоні в смт Головине, де й відбувалось дійство.

Співаки та музиканти – Костянтин Гільченко, Олексій Кривошея, Світлана Дідківська, Руслан Кулеша, Віктор Денисов, Владислав Солоненко, Дмитро Комашевський, Юрій Тишкевич та Олександр Крижанівський, вокальна група Сліпчицького будинку культури «Віночок», тріо «Елегія», народні колективи «Надвечір’я» і «Козацькі жарти», чоловічий квінтет Будинку культури заряджали присутніх яскравими емоціями. Вихованці студії сучасного танцю «Денс-Фемелі» (керівник Дарина Вербич) теж порадували присутніх своїми виступами.

Приємно відзначити, що у заході взяло участь багато дітей і молоді, для яких проводилися різні рухливі конкурси з подарунками. Дитячі атракціони, аквагрім, солодощі та багато сюрпризів кожному юному учаснику дійства – було все для святкового настрою наших маленьких громадян. Старші змогли показати свою силу в конкурсі з армреслінгу.

Незабутніх вражень додали й смачна кухня, дискотека, купальське вогнище і великий святковий феєрверк, який став родзинкою вечора.

Спонсорами свята в селищі Головине стали місцеві приватні підприємці. Особливим подарунком для відпочиваючих була жива музика від ТОВ «Головинський камінь».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь