Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Черняхівська громада – одна з п’яти в Житомирській області, яка отримає субвенцію з державного бюджету на розвиток ЦНАПу!

Дата: 07.06.2021 10:50
Кількість переглядів: 782

Фото без описуВідділ «Центр надання адміністративних послуг» утворений рішенням Черняхівської селищної ради від 26.02.2021 року.

 Основними завданнями Центру є: організація надання адміністративних послуг у найкоротший строк та за мінімальної кількості відвідувань суб’єктів звернень; спрощення процедури отримання адміністративних послуг та поліпшення якості їх надання; забезпечення інформування суб’єктів звернень про вимоги та порядок надання адміністративних послуг, що надаються через Центр; захист персональних даних; прозорості відкритості та послідовності дій при наданні адміністративних послуг; здійснення інших повноважень на основі та на виконання Конституції та законів України, актів Кабінету Міністрів України та інших нормативно-правових актів.

24 березня Уряд затвердив Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) (Постанова №249). Відповідно до цієї Постанови, головним розпорядником коштів субвенції є Міністерство цифрової трансформації України.

Надається субвенція за такими напрямками: будівництво, реконструкцію, реставрацію, капітальний ремонт будівель та приміщень для розміщення ЦНАП, у тому числі на завершення розпочатих у попередніх бюджетних періодах робіт з будівництва; облаштування будівель та приміщень (де розміщений ЦНАП), на забезпечення ЦНАП (включаючи їх територіальні підрозділи і віддалені робочі місця) обладнанням, зокрема обладнанням для видачі паспортних документів, посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, технічними та програмними засобами, електронними системами документообігу та інформаційної взаємодії.

Підготовкою документів для конкурсної комісії займалась група фахівців Черняхівської селищної ради: заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Ющенко, начальник відділу «ЦНАП» Руслана Краснобока, начальник відділу містобудування та архітектури Світлана Купчук, завідувач сектору комунальної власності Людмила Іваницька. Вони подали необхідний пакет документів з клопотанням до Міністерства цифрової трансформації для отримання даної субвенції на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг за обома напрямками.

Загалом, Мінцифри зареєструвало більше 800 таких клопотань. За результатом засідання комісії відібрано 165 громад, які у 2021 році отримають фінансування з державного бюджету на розвиток ЦНАП. З Житомирської області лише 5 громад, включно з Черняхівською, пройшли цей відбір. Наші фахівці вкотре довели свій професіоналізм, адже всі документи прийняли з першого подання без змін.

Загальна вартість капітального ремонту ЦНАПу в Черняхівській громаді, затвердженого Мінцифрою, складає 478 тис. 472 гривні. За умовами Постанови №249, співфінансування з місцевого бюджету складає 30% - 143 тис. 542 грн, субвенція з державного бюджету – 334 тис. 930 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь