Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

День пам’яті Віталія Рудого

Дата: 13.05.2021 16:50
Кількість переглядів: 599

13 травня 2014 року страшна звістка прийшла на Черняхівщину: у с. Октябрське Слов'янського району Донецької області загинув молодий військовослужбовець, десантник, сержант Збройних сил України, житель смт Головине Віталій Рудий.

Віталій Валентинович народився 31 серпня 1984 року, закінчив Головинську загальноосвітню школу, а у 2003 році – Головинське вище професійне училище нерудних технологій за професією «тракторист-машиніст». Проходив строкову військову службу в лавах Внутрішніх військ МВС України. Після строкової служби певний час працював в міліції міста Києва. 2011 року одружився.

З початком російської збройної агресії проти України одним із перших, у березні 2014 року, пішов захищати українську землю від загарбника.

Віталій Рудий – командир відділення аеромобільно-десантного взводу 4-ї аеромобільно-десантної роти 2-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади (м. Житомир) – загинув 13 травня 2014 року під час виконання бойового завдання. 19 липня 2014 року загиблого героя посмертно нагороджено за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України орденом «За мужність» III ступеня.

Ім'ям Віталія Рудого названо гімназію смт Головине. Одна з вулиць селища перейменована на вулицю Віталія Рудого.

Цьогоріч минає вже 7 років, як війна забрала молоде життя українського захисника Віталія Валентиновича. Однак час не зменшив біль втрати для мами Валентини Павлівни, брата, сестри, дружини Лесі та сина Єгора, а також усієї Черняхівської громади.

На могилі героя відбулися поминальні заходи та панахида за загиблими захисниками України з Черняхівської громади, яку провів отець Володимир.

Вшанували пам'ять про загиблого воїна та висловили слова підтримки родині від імені селищної ради та всієї громади заступник голови Андрій Ющенко, секретар ради Тетяна Тарнавська, представники Черняхівського районного ТЦК та СП, побратими героя, волонтери та місцеві жителі.

Герої навічно залишаться у пам’яті людей, заради яких вони відстоювали мир.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь