Черняхівська громада

Житомирський район, Житомирська область

Відбулися громадські обговорення створення спроможної освітньої мережі

Дата: 09.04.2021 11:30
Кількість переглядів: 832

Фото без описуСтворення спроможної освітньої  мережі та сучасного освітнього простору – завдання, які стоять в пріоритеті кожної новоствореної громади. Проблемами освітньої галузі Черняхівської територіальної громади є невтішні демографічні показники перспективної мережі класів та учнів на найближчі 5 років, пристосовані енергозатратні приміщення закладів освіти із застарілою інфраструктурою, невідповідністю вимогам пожежної безпеки, відсутністю внутрішніх санвузлів та належного водопостачання.

        Ці та інші питання стали предметом громадських обговорень в центрах старостинських округів громади: Горбулеві, Сельці та Стиртах, на яких були присутні заступник селищного голови Андрій Ющенко, керуючий справами виконавчого комітету Василь Чечко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Наталія Заборчук, депутат селищної ради Віктор Ревчук, старости та мешканці населених пунктів.

        Під час зустрічі Андрій Ющенко зазначив, що майбутнє освітньої галузі за створенням опорних закладів, які стануть центрами надання якісних освітніх послуг здобувачами освіти та акцентував увагу на потребі раціонального використання коштів та вкладання їх у розвиток освітніх закладів, у придбання шкільних автобусів тощо.

       Начальник відділу освіти, молоді та спорту Наталія Заборчук довела до відома присутніх інформацію про порядок фінансування закладів освіти у 2021 році, виходячи із показника розрахункової наповнюваності класів та індексу фінансової спроможності (для Черняхівської територіальної громади він розрахований на середню наповнюваність класу 17 учнів). На сьогодні у  Горбулівській школі середня наповнюваність класів – 3,2 учні, у Стиртах – 3, у Сельці – 2,8.

      Наталія Вікторівна донесла до присутніх позицію відділу освіти, молоді та спорту селищної ради про те, що дошкільний заклад та початкова школа мають функціонувати у кожному населеному пункті громади, разом з тим реалії сьогодення диктують потребу у реорганізації окремих закладів освіти шляхом пониження ступеня: Стиртівської ЗОШ І-ІІ ступенів - у ЗОШ І ступеня; Селецької ЗОШ І-ІІ ступенів – у ЗОШ І ступеня, Горбулівської ЗОШ І-ІІІ ступенів – у Горбулівську гімназію.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь